{ "title": "Çörek Otu Bal Tarçın", "image": "https://www.corekotu.gen.tr/images/corek-otu-bal-tarcin.gif", "date": "19.01.2024 17:37:59", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Çörek Otu Bal Tarçın, besin kaynağı olarak, her biri şifalı etkilere sahiptir. Bunları karışım halinde tüketmek ise daha faydalıdır. Bal asırlar boyu insanlar tarafından hayati bir ilaç gibi kullanılan şifalı bir besindir. Peygamber efendimiz (S. A. V.)'in çörek otu her derde devadır demesidir. Doğum sancısı ve doğum sonrası anne sütünü arttırır ve bebeklerin beslenmesi açısından gelişimi için de yaratılan en doğal bir bitkidir. Çörek otu özellikle kadınlarda hamileliğin sonuna doğru üreme sistemlerini düzenler ve rahim kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Bu anlamda doğuma yardımcı olan çörek otu her şeye çok şifalıdır. Faydaları ve yararları açısından çok şaşırtıcı bir baharat özüdür. Yapılan araştırmalara göre şeker hastalığına iyi gelen mükemmel şeydir. Bal ve toz tarçın karışımı ile kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yemek, kolesterole fayda sağlar ve kalp krizini önler. En önemlisi tarçını koklamak bile hafızayı güçlendirir. Tarçın ve bal kalp atışlarına kuvvet verir. İleriki yaşlarda atar damar ve toplar damar zamanla esnekliğini kaybeder ve tıkanır. Tarçın ve bal karışımı bu damarları açarak yeniden hayata döndürür. Çörek otu bu anlamda olağanüstü güvenlidir ve hiçbir tıbbi tedavide uyumsuzluk göstermez. Çörek otu, bal ve tarçın içerikleri unutkanlığa faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Soğuk algınlığından ve cilt enfeksiyonlarına kadar iyileştiremediği hastalık yoktur.

Çörek Otu Bal Tarçın

Tedavi amaçlı, iştah açıcıdır. Böbrekteki kum ve taşları döker. Şerbeti için, 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörek otu dövülerek konur ve kaynatılıp süzülür. Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı süzme kestane balı ilave edilir. Gün aşırı 3 kere birer çay bardağı içilmesi önerilir.

Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır. Kestane balı ile karıştırılıp yenir veya macun yapılır. Grip ve nezleye, şiddetli baş ağrısına çörek otu yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir süre sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi burna çekilir.

Kulak için, sonradan meydana gelen üşütme, rüzgâr alma, iltihap tıkanıklıklarında, çörek otu yağı kulağa damlatılır. Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır, çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır. Bağırsak solucanlarını öldürür, sirke ile kaynatılıp aç karnına içilmesi önerilir.

Basura faydalıdır. Sirke ile kaynatılıp basura sürülürse ya da yakılıp elde edilen külü içilir ya da acı kavun suyu ile merhem yapılıp sürülürse fayda sağlar. Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır. Çörek otu sirke ile kaynatılıp sürülür. Saçları besler, kepeği önler. Çörek otu saça sürülür.

Ağrısı ve sızısı olanlar için, vücudun muhtelif yerlerinde sabunlu sıcak su ile yıkanır. Çörek otu kavrularak dövülür ve zeytinyağı içerisine katılır. Bu yağ ile ağrılı ve sızılı kimsenin başından ayağına kadar sürülür, hasta giydirilir. Soğuk rüzgâr değmeden yatağa yatırılır, iyice terletilir.

Çörek otu Bal Tarçın

Hamile kalmak için macun, 12 silme tatlı kaşığı taze öğütülüş çörek otu 30 gram. 10 çay kaşığı toz tarçın. 10 yemek kaşığı saf bal. Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. Günü başlanıp 12. Gününe kadar sabah akşam yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir. Yumurtalıkların kalite ve yumurta sayısı için çoğalma sağlarken erkekler içinde spermlerin üremesine faydalıdır.
" } ] }