{
"title": "Çörek Otu Nasıl Kullanılır",
"image": "https://www.corekotu.gen.tr/images/corek-otu-nasil-kullanilir.jpg",
"date": "20.01.2024 08:40:50",
"author": "Saime",
"article": [
{
"article": "
Çörek otu nasıl kullanılır hakkında bilgi vermeden önce bu bitkinin tohumunun faydaları bilinmelidir. Ayrıca diğer önemli bir konu tohumların direkt olarak yutulmaları tam anlamıyla sindirilememelerine ve beklenen faydanın görülememesine yol açar. Bunun için öncelikle çörek otunun öğütülmesi gerekmektedir. İyileştirme ve güzelleştirme gibi özellikleri olan çörek otunun kullanımı şu şekillerdedir;
Yemeklerde ya da pasta gibi tatlılarda baharat olarak kullanılmaktadır
Çörek otu öğütülmeden yenmek suretiyle kullanılırsa sindirilemeyeceği için faydalı olmaz. Bu nedenle öğütülerek kullanılır, toz haline getirilen tohumlar bal ile karıştırılır. Macun haline gelen karışım yutularak kullanılır
Çörek otu yapısında proteinler fazla oranda bulunmaktadır. Bu nedenle proteinlerin kolayca sindirilebilmeleri için aç karnına tüketilmesi gerekmektedir.
Çörek otunun süt ya da yoğurt ile tüketilmemesi ve aç karnına yenmiş olması mide asidiyle doğrudan temas etmesini sağlamaktadır
Çörek otunu öğütülmüş olarak uzun süre saklamak içerdiği faydalı yağları kaybetmesine yol açar. Bu nedenle elma veya armut rendelerine karıştırılarak bekletilmeden tüketilmesi gerekmektedir. Rendelenmiş meyveler yerine meyve suyuna karıştırılarak kullanılabilmektedir
Çörek otu hamilelik döneminde olan anne adayları tarafından kullanılmamalıdır. Ancak hamilelikten 6 ay kadar önce tüketilmesi ve emzirme döneminde tüketilmesi anne ve bebek sağlığı için faydalı olmaktadır
Çörek otu omega-3 yağını fazlaca içermektedir. Bu nedenle omega-3 için keten tohumu gibi diğer bitkilerle birlikte karışım olarak kullanılmamalıdır
Çörek otu ile ilgili olarak yapılan bir araştırmaya göre yemeklerden önce olmak üzere günde 3 kez tüketildiğinde birçok fayda sağlamaktadır
Kan şekeri seviyesinde problem olan kişilerin mutlaka doktor denetiminde kullanmaları önerilmektedir
Kullanımda önemli olan noktalardan biri kullanılacak olan dozaj miktarının aşılmaması gerekliliğidir. Çünkü önemli sağlık problemlerine neden olmasa bile fazlaca tüketilen her tür gıda zarar verici özellikte olabilmektedir
Çörek otu üzerinde araştırmalar yapan bir gurup araştırmacı her gün kullanımın doğru olmadığını, bir gün kullanımdan sonra iki günlük bir ara verilmesinin daha doğru olacağını belirtmektedirler
Çörek otunun yemeklerden yarım saat kadar önce tüketilmesi sağlıklı zayıflamayı sağlamaktadır
Çörek otunun gün içerisindeki kullanım miktarı 2 gramdan fazla olmamalıdır. Çünkü birçok faydalı yönü olan bu otun fazla tüketimi zararlı olabilmektedir
Çörek otu yağı da kullanılabilir. Yağ kullanımı günde 3 defa 1 çay kaşığı oranındadır. Yağın üzerine bir miktar su içilebilir
Tanelerinin mumlu bir tabaka ile kaplı olması doğrudan öğütülmeyerek yutulması durumunda çörek otunun sindirilememesinin nedenidir
Çörek otu kullanımının faydalı olabilmesi için mutlak olarak doktor öneri gerekir demek doğru olmaz ancak bilinmelidir ki faydalı diye aşırıya kaçmamak gerekmektedir