{ "title": "Tahinli Çörek", "image": "https://www.corekotu.gen.tr/images/tahinli-corek.gif", "date": "18.01.2024 23:48:11", "author": "Abdülaziz", "article": [ { "article": "Tahinli Çörek, tatlı çörekler içerisinde yer alan ve özellikle çocukların severek yiyebileceği atıştırmalık yiyecekler arasında yer alır. Hem çay saatleri için hem de kahvaltı için uygun bir yiyecek olmasının yanı sıra misafirlerinize de sunabileceğiniz bir yiyecek olması evinizde mutlaka bulunması gereken bir tarif olduğunu gösterir. Bu tarif sayesinde misafirlere ne ikram edeceğim endişesinden kurtulabilmeniz mümkün olacaktır.

Tahinli Çörek için Gerekli Malzemeleri
İç malzemeleri
Üzeri için malzemeleri
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ılık sütü hamur yoğurma kabına alıyoruz. İçine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Üstüne sıvı yağı, tereyağı ve 3 su bardağı unu ekliyoruz. Eğer hamurumuz çok cıvık olursa ve elinize yapışıyorsa bu durumda biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra bu hamuru 1 saat kadar dinlendirin ve hamurun mayalanmasını bekleyin. Daha sonra hamur mayalandıktan sonra Tahinli Çörek hamurumuzu tekrar yoğurup 12 adet hamur bezesi halinde ayırıyoruz.

Parçalara ayırdığımız bezeleri isterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla 1 cm olacak şekilde inceltin. Hazırladığımız iç malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra bir yemek kaşığı alıp hamurun üzerine iyice yayın. Daha sonra hamuru rulo gibi sarın ve en az yarım saat bekletin. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaptıktan sonra beklettiğimiz ruloları tezgâhın üzerinde yuvarlayarak inceltiyoruz. Daha sonra spiral şekilde sarıp yağlı kâğıt serili tepsiye diziyoruz. Tüm Tahinli Çörek hamurlarını tepsiye aldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Daha sonra diğer üst malzemelerimizi serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }