Çörek otu çayı, sağlık açısından devamlı içilmesi gereken bitkisel çaylardan biridir. Çörek otu, neredeyse vücutta her derde deva olan bir bitkidir. Ancak kullanım şekli ve dozu en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Çörek otunun çayından ziyade tohumunun tüketilmesi daha etkilidir. Çörek otu tohumları çörek otunun en etkili kısmıdır.
Çörek Otu Çayı Nasıl Yapılır?
1 çay bardağı kadar kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı öğütülmüş çörek otu ilave edilir.
Bardağın ağzı kapatılarak 10-15 dakika demlenmesi beklenir. Bekleme süresi geçtikten sonra karışım süzgeçten geçirilerek içilir.
Çörek Otu Çayının Faydaları Nelerdir?
- Hazmı kolaylaştırıcı bir etkisi vardır.
- Vücuda enerji vererek daha dinç olmasını sağlar.
- Mide ve bağırsaklarda oluşan gazın atılmasına karşı iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- İdrar söktürücü bir etkisi vardır.
- Astım, öksürük ve nefes darlığına karşı faydalıdır.
- Romatizma, egzama ve böbrekler nedeni ile oluşan şikâyetleri hafifletir.
- Kolesterolü düşürür.
- Adet söktürücü etkisinden faydalanılabilir.
- Cinsel isteği arttır.
- Kansere karşı koruyucudur.
- Ruh haline karşı iyi gelir.
- Yaraların iyileşme sürecini kısaltır.
- Alerjiyi önler.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelir
- Vücudu zararlı maddelerden arındırır.
- Kan şekerini düşürür.
- Anne sütünü arttırır.
- Doğru kullanıldığında kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca yine doğru kullanılırsa iştahı keserek zayıflamaya yardımcı olur.
- Diş ve kas ağrılarına karşı iyi gelir.
- Saç dökülmelerini önlemek için kullanılabilir.
- Uyku problemi yaşayanlar için olumlu etkileri vardır.
- Hafızayı kuvvetlendirir.
- Cilde parlaklık ve canlılık katar.