Çörek otu ekimi ile ilgili bu bilgilendirici makaleyi okuduğumda, aklımda bazı sorular oluştu. Öncelikle, ekim zamanı olarak belirtilen Mart sonu ile Mayıs başı arasındaki dönemde hava koşulları nasıl olmalı? Ayrıca, toprak pH'ının 6-7 arasında olması gerektiği söyleniyor; bu pH seviyesini nasıl ölçebiliriz? Sulama konusunda hassasiyet vurgulanmış, peki, toprak nemini kontrol etmenin en iyi yolu nedir? Hastalık ve zararlılarla mücadelede doğal pestisitlerin etkili olup olmadığını merak ediyorum. Son olarak, hasat zamanının belirlenmesinde başka hangi göstergelere dikkat edilmelidir? Bu konulardaki deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Çörek otu ekimi ile ilgili bu bilgilendirici makaleyi okuduğumda, aklımda bazı sorular oluştu. Öncelikle, ekim zamanı olarak belirtilen Mart sonu ile Mayıs başı arasındaki dönemde hava koşulları nasıl olmalı? Ayrıca, toprak pH'ının 6-7 arasında olması gerektiği söyleniyor; bu pH seviyesini nasıl ölçebiliriz? Sulama konusunda hassasiyet vurgulanmış, peki, toprak nemini kontrol etmenin en iyi yolu nedir? Hastalık ve zararlılarla mücadelede doğal pestisitlerin etkili olup olmadığını merak ediyorum. Son olarak, hasat zamanının belirlenmesinde başka hangi göstergelere dikkat edilmelidir? Bu konulardaki deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz