Puf puf haşhaşlı çörek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Mis gibi kokusuyla sofraları süsleyecek, yumuşacık dokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak puf puf haşhaşlı çörekler hazırlamak için malzemeleri hazırlayın. Bu tarifte, içindeki haşhaşlı harçla mükemmel uyum yakalayan çöreklerin sırrı, doğru mayalama ve pişirme tekniklerinde gizli. Adım adım ilerleyerek evinizi nefis bir kokuyla dolduracak bu lezzet şölenine başlayalım.

28 Ekim 2025

Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi


Malzemeler:


  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya (veya 20 gr yaş maya)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörek otu ve haşhaş (üzeri için)

İç Malzemesi:


  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Ilık süt ve suyu bir kaba alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
  • Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın.
  • Maya karışımını, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın.
  • İç malzemesi için tüm malzemeleri küçük bir tencerede koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı dikdörtgen şeklinde açın.
  • Soğuyan haşhaşlı iç malzemesini hamurun üzerine yayın.
  • Hamuru uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu 3-4 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
  • Üzerlerini nemli bezle örtüp 30 dakika daha mayalandırın.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine ıslak bezle hafifçe nemlendirip dinlendirin.

Püf Noktaları:

  • Maya karışımının ılık olması mayalanma için çok önemlidir
  • Hamur çok sert olursa puf puf olmaz, kıvamına dikkat edin
  • İkinci mayalama süresi çöreklerin kabarması için kritiktir
  • Fırın sıcaklığını ayarlarken kendi fırınınızın özelliklerini göz önünde bulundurun

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Çörek Otu Kahvesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Kahvesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Hastalığa Göre Çörek Otunun Kullanımı
Hastalığa Göre Çörek Otunun Kullanımı
Çörek Otu Karaciğere İyi Gelir mi?
Çörek Otu Karaciğere İyi Gelir mi?
Çörek Otunun Tıbbi Etkisi
Çörek Otunun Tıbbi Etkisi
Çörek Otu Yağı Kilo Aldırır mı?
Çörek Otu Yağı Kilo Aldırır mı?