Bu tepside haşhaşlı çörek tarifini uygulama şansım oldu. Hamuru hazırlamak için öncelikle süt ve suyu ılıttım, ardından şeker ve mayayı ekleyip beklettim. Mayanın kabarması beni oldukça heyecanlandırdı; kesinlikle güzel bir kabarıklık sağladı. Hamuru yoğurmak da çok keyifliydi, yumuşak bir kıvam elde ettim. Haşhaş ezmesini sürme aşaması ise biraz beceri gerektirdi. Eşit şekilde yayabildiğimden emin olmak için dikkatliydim, çünkü her lokmada aynı lezzeti almak önemliydi. Rulo şekli vermek ve dilimlemek biraz zaman aldı ama sonunda güzel dilimler elde ettim. Fırınlama kısmında, 180 dereceyi ayarlamakta zorlanmadım, ama içerisindeki çöreklerin pişme süresini dikkatle takip ettim. Altın rengi alana kadar fırında kaldı, dışının kıtırlığı iç kısmının yumuşaklığıyla güzel bir tezat oluşturdu. Sonuç çok tatmin ediciydi; kahvaltıda ve çay saatlerinde gerçekten herkesin beğenisini topladı. Kesinlikle tekrar yapmayı düşünüyorum!
Bu tepside haşhaşlı çörek tarifini uygulama şansım oldu. Hamuru hazırlamak için öncelikle süt ve suyu ılıttım, ardından şeker ve mayayı ekleyip beklettim. Mayanın kabarması beni oldukça heyecanlandırdı; kesinlikle güzel bir kabarıklık sağladı. Hamuru yoğurmak da çok keyifliydi, yumuşak bir kıvam elde ettim. Haşhaş ezmesini sürme aşaması ise biraz beceri gerektirdi. Eşit şekilde yayabildiğimden emin olmak için dikkatliydim, çünkü her lokmada aynı lezzeti almak önemliydi. Rulo şekli vermek ve dilimlemek biraz zaman aldı ama sonunda güzel dilimler elde ettim. Fırınlama kısmında, 180 dereceyi ayarlamakta zorlanmadım, ama içerisindeki çöreklerin pişme süresini dikkatle takip ettim. Altın rengi alana kadar fırında kaldı, dışının kıtırlığı iç kısmının yumuşaklığıyla güzel bir tezat oluşturdu. Sonuç çok tatmin ediciydi; kahvaltıda ve çay saatlerinde gerçekten herkesin beğenisini topladı. Kesinlikle tekrar yapmayı düşünüyorum!
Cevap yaz